Pięknego dnia!

Korzystałam z najróżniejszych przepisów na chleb – tych szybki i tych wymagających więcej czasu. Aż w końcu dopracowałam swój przepis, który bije na głowę wcześniejsze przepisy i jest idealny dla mam – szybki, prosty i smaczny.
Składniki:
Wykonanie:
Wszystkie składniki poza wodą umieścić w misce/garnku i wymieszać. Dodać ciepłą (nie gorącą) wodą i mieszać do połączenia się składników. Przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Nagrać piekarnik – 220 stopni pieczenie góra dół.
Pieczenie:
Wyrośnięte ciasto przełożyć do silikonowego naczynia do pieczenia. Chleb piec w temperaturze 210-220 stopni przez 20-25 minut, następnie zmienić grzanie na termoobieg i piec jeszcze przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po zakończeniu wyłączyć piekarnik. Chleb zostawić w piekarniku na kilka minut.
Chleb wystudzić, pokroić i jeść.
Prawda, że proste?
Smacznego.
No Comments Yet.
Piję dużo kawy z mlekiem i szukam mnóstwa powodów do uśmiechu. Przedstawię Ci tutaj odrobinę mojej rodzicielskiej codzienności, podzielę się tym co fajnie i funkcjonalne. Zostań ze mną.
Co myślisz?